2009-03-16 - 2009-03-20

Nu har jag varit dålig på att uppdatera några dagar, än en gång... Men nu ska jag skriva en del iaf=) Gör en sammanfattning av veckan, orkar inte skriva för varje dag.

måndag 16/3 - Veckans allra första dag (nähä?!) började med musiklektion, jippie! =D Älskar verkligen musik, särskilt att sjunga och spela gitarr. Börjar faktiskt lära mig gitarrackorden ganska skapligt nu :P Iaf tillräckligt för att kunna spela "Into the blue" och "blessed be your name". Men när det kommer till att sjunga och spela samtidigt blir det lite svårare, men det ska nog ordna sig. Har ju måndag nästa vecka också som jag kan öva på:) Hoppas alla i min musikgrupp kommer då så vi kan öva en sista gång innan uppspelningen näst-nästa vecka. Annars blir det inte lätt;)
Efter lektionen gick jag & en klasskamrat ner till hantverk och jobbade med vår E-kurs. Jag beställde lite krukväxter jag ska ha i fönstret jag fick i uppdrag att fixa =) Sedan ska jag även sy gardiner till fönstret, av vanligt svart bomullstyg. Problemet är bara att jag inte vet hur man fållar, har aldrig någonsin gjort det. Så det känns lite svårt, men jag försöker se positivt på allt så det blir nog bra det med.

 tisdag 17/3 - Jag kan säga så mycket som att jag inte gillar tisdagar. Jag menar, hur kul är det med dom tre tråkigaste lektionerna samlade på en endaste dag? Då menar jag Samhäll, religion & Svenska. På samhällen minns jag inte vad vi gjorde, men det var säkert att vi satt och lyssnade på vår lärare som predikade om olika välgörenhetsorganisationer. På religionen började vi nu med Kristendomen efter att ha jobbat med Judendomen. Men iaf, nu är det så att vi ska jobba självständigt med valfri del i Kristendomen. Jag och min underbara vän Susanna valde att jobba med lovsånger &psalmer. Jag gillar Kristen musik, tycker den är så härlig:) Och sen hade jag svenska. Nu håller vi på med något som kallas "extstensiella val", vilket är att man läser en del ur en känd författares verk och svarar på frågor och analyserar. Detta sammanfattar jag med ett ord: Supertråkit. Men det måste ju göras så det är bara att tiga.
Dagen blev ju heller inte roligare av att jag skulle till tandläkaren vid 15.10. Skulle fylla gen två gropiga tänder bredvid varandra. Observera att det faktiskt inte var några hål utan ett "fel" på mina tänder som för med sig att det är svårt att rengöra ordentligt. Vilket kan leda till hål i framtiden. Så, jag blev bedövad och putsad, urgrävd och igenfylld. Ja, jag vet inte vad allt tandläkarna sysslar med kallas men ni förstår nog;) Men, något som var irriterande var att när jag fick bedövningsmedlet så råkade en del av det rinna ner i halsen. Gissa om jag vart bedövad där eller? Mina sväljreflexer funkade inte när jag åkte hem med bussen sedan så satt där och höll på att kvävas typ. För jag kunde inte svälja, och man kan ju inte heller spotta när man sitter på bussen. Ja, det var iaf högt obehagligt ;)

onsdag 18/3 - Design!!! Och lite till... Men jag börjar med designen, det roligaste idag:) Det är lite svårt att förklara vad vi gör nu, men vi ska iaf designa en väggklocka, med inspiration från djurvärlden. Det hela började med att vi inte fick veta vad vi skulle göra, utan vi fick bara veta att vi skulle leta i djurböcker efter något att inspireras av. Jag hittade en vacker fjäril som jag ville arbeta med. När alla fått fram en inspirationskälla berättade läraren att man skulle vika ett A4-papper en eller två gånger, det var valfritt. Sen skulle vi rita upp en del av inspirationskällan på den och därefter klippa ut den. Sedan skulle man vika ut pappret och vips! Där fick man en ny figur. Detta kunde man hålla på med hur länge som helst och göra om, tills man blev nöjd. Sedan skulle man testa att använda sig utav speglar för att få fram en ny, kanske snyggare bild. Sedan fick man beskära och trixa lite tills man blev nöjd. Och efter det göra en idéskiss.
Sedan var det dags att börja mäta ut & säga ut alla delar med kontursågen. Det är där jag är nu, jag är nämligen klar med alla delar. Nu ska jag "bara" limma fast delarna, ta fram olika färgförslag på hur jag ska måla den, sedan ska jag bestämma mig för vilken färg jag ska ha, sedan måla allting, sedan borra hål för urverket och sedan få dit urverket. Till sist ska jag göra egna, personliga visare :) Och det måste jag ju också göra, bestämma hur dom ska se ut. Sedan är nog min klocka klar tror jag. Det är minsann en hel del som ingår i designprocessen men bara slutresultatet blir bra så:)
Efter designlektionen hade jag mentorstid, sedan naturkunskap och sist samhällskunskap.

torsdag 19/3 - Öppet hus IAA i Ekjö. Åkte hit med Kristoffer & Moa, inte för att jag var intresserad utav digital visualisering utan mer som sällskap typ. Men redan på första föreläsningen insåg jag att detta kanske inte var så dumt egentligen. Det fanns en inriktning där man bland annat lärde sig fotoredigering, men även animeringar och massa andra saker vid filmningar/fototagningar. Just det där med fotoredigering fångade mitt intresse, jag är nämligen otroligt fotointresserad och skulle mycket väl kunna tänka mig att jobba som fotograf "när jag blir stor". Det sägs ju att det endast är halva fotojobbet man gör med kameran, resten gör man på dator, förbättrar färger och så vidare. Detta har jag ingen aning om hur man gör och behöver (& vill) lära mig. Så jag har IAA i mina funderingar när det gäller att välja en vidare utbildning. Sen har jag ju två andra utbildningar som även dom verkar intressanta, nämligen Inredning&butikskommunikation på Växjö universitet och distanskurs i hundsjukvård på sunderby folkhögskola. Är intresserad av inredning och ångar att jag inte gick det istället för florist. Jag är också väldigt djurintresserad och har länge drömt om att bli veterinär. Men jag tror inte jag klarar att plugga så mycket som det kräver så det känns tyvärr avlägset...
Det är nästan att jag ångrar jag följde med till öppet hus i Eksjö, detta orsakade typ en kortslutning i min lilla hjärna. Nu är jag ännu mer förvirrad inför framtidens vidarestudier:'( Men ska till Studie och yrkesvägledaren på måndag. Det känns tryggt...

fredag 20/3 - Som andra fredagar hade jag även idag hantverksteknik inom florist, som jag ju läser. Idag hade vi lite teori om hur man bygger upp ett bra skyltfönster osv. Sedan vart vi uppdelade på tre grupper. Vi fick alla göra ett förslag (skiss) på hur vår skyltning skulle se ut, sedan skulle det röstas på de tre förslagen. Min grupps förslag vann =D Grattis till oss, ni är så duktiga ni som var med:) Så klart alla andra grupper också. Sedan fick vi på en kvart göra skyltfönstret på riktigt, men det fixade vi =) Det blev väldigt fint måste jag säga... Ja, det var väl det dagen gick ut på i stort sett:)
Nu sitter jag här och har skrivkramp efter att ha skrivit  hur länge som helst känns det som, samtidigt som jag har panik inför mina vidarestudier. Vet inte vad jag vill, det är så mycket jag vill på en och samma gång att det är som att jag inte vill något alls... Svårt att förklara men men. Sen har jag huvudvärk, råkade slå huvudet i väggen i skolan, trodde nämligen det var en kudde bakom mig i soffan så jag tänkte slå bak huvudet i en gosig kudde. Det var inte så gosigt upptäckte jag;) hehe, jag är klantig. Som en vän sa idag: "Du slår ihjäl dina hjärnceller!"  HAHAHA Det stämmer, jag gör det;) Så klantig jag är så. Nu ikväll ska jag se lets dance, finns inget roligare att se en fredagskväll. 

Trots att hela mitt liv typ är upp-och-ned just nu ler jag, jag ler för att jag är så otroligt glad att jag har mina underbara vänner, mina djur & min familj. Min glädje finns där jag lovar =) Ta åt er alla som läser:)

Till sist vill jag be om ursäkt för alla eventuella stavfel, men jag orkar inte läsa igenom allt och rätta. Jag har nu ägnat runt en timma, om inte mer, åt denna otroligt fula blogginläggsrutan så nu vill jag så fort som möjligt stänga ner.

Ha det så bra alla som orkat läsa :) 

Kommentera gärna, alltid kul med kommentarer:)

Kramar/carro
 

Pyret

2000-12-16   -   2009-01-14

Lovelyness Fly Me To The Moon
e: Smedjenäs Amaretto            
u: Lovelyness Silver Snow Flakes













Vila i frid min älskade Pyret! <3

12 mars 2009

Nu var det ordentligt längesedan jag skrev här sist, dels på grund av att jag råkade sabba min förra design som jag var väldigt nöjd med. Men även för att det är en del som hänt i mitt liv sista tiden. Vissa saker kommer jag berätta om senare...

Idag har jag varit i skolan, hade bland annat Engelska och Naturkunskap. På Engelskan fick jag reda på att vi som läser Engelska B ska välja en varsin storstad att presentera muntligt för resten av gruppen. Jag valde Cape Town (Kapstaden).

Efter skolan hade jag körlektion, och nu känns det verkligen att jag närmar mig körkortet. Det är inte så jättemånga lektioner kvar nu;) Hoppas verkligen jag klarar proven...

När jag kom hem med en kompis färgade hon håret på mig, ljusa slingor. Jättefint blev det =)

Ha det bäst alla!!

Kramar/carro