Love

Namn: Hightime Good Looking Wayne "Love"
Födelsedatum: 2008-10-29
E: Sunsweet Look My Way "Wayne"
U: Moorwood Sweet Mimosa "Nikita"
Färg: sobel m. vita tecken
Kön: Hane
Ålder: 1½ år



Se vad vacker jag är...


Nationaldagen 2009

Idag är det Sveriges nationaldag och för första gången i mitt liv firade jag den. Kristoffer ordnade nationaldagsfest för klassen vid Sandvik utanför Nottebäck. Där umgicks vi, grillade, spelade spel och hade allmänt trevligt. Det var inte så jättevarmt ute, men det regnade inte och solen sken det mesta av tiden. Vi var där vid ca halv tre-tiden, men fick vänta in folket från Vetlanda till strax innan fyra. Men det gjorde ingenting, vi hann fixa allt innan dom kom.
Efter att vi grillat tände vi lägereld som vi satt runt och värmde oss. Efter det spelade några av oss boccia, jag måste erkänna att jag trodde jag var bättre på boccia än jag faktiskt var, men några gånger vann jag iaf. Men huvudsaken är ju inte att vinna, utan att ha roligt. Och det hade vi definitivt.
Klockan 8 ville hälften av oss åka hem igen, men vi som inte ville åka hem åkte hem till Kristoffer och tittade på en film, och väckte en massa härliga barndomsminnen  form av film och musik på. Framåt 2 inatt var det dags för mig, Moa och Susanna att bege oss hemåt. En sträcka på ca 4 mil tog nästan en timma att köra, detta främst på grund av att det var mörkt ute samtidigt som den skogsvägen vi körde inte är så värst bra. Men hem kom vi iaf, och klockan 3 somnade jag direkt efter att ha krupit ner i sängen. Det blev en lång dag igår/natt men oj, vad kul vi hade =)

Här kommer lite bilder från igår!



Svenska flaggan

Sverige-ljuset


Den vackra naturen vid Sandvik

Cool bild, visst? =)

My human

Varför känner ditt hjärta så mycket smärta?
Vet du inte att du kommer få se mig igen?
En gång kommer även ditt namn kallas.
Du kommer se att jag inte är gammal längre.
Här vid bron är vi friska och unga.
Jag ska välkomna dig med mina varma, kärleksfulla kyssar.

Varför fäller dina ögon så många tårar?
Minns du inte alla våra lyckliga år?
Tänk bara på alla glada lekstunder.
Glöm inte att du kommer få hålla mig igen,
en dag i avlägsen framtid.
Jag ska leka vid bron tills jag från horisonten hör,
dina närmande fotsteg då din tid snart är slut.

Varför fräter denna skuldkänsla inom dig?
Kärlek, jag vet att du gjorde det av kärlek.
Ålder och sjukdom tog mitt hjärta.
Du gjorde det rätta som lät oss skiljas åt.
Min själ bor i ditt hjärta och din själ.
I ditt minne ska du se mig när du ropar mitt namn.

 Varför sjunker du så djupt i förtvivlan?
Jag är fortfarande här, min kärlek är ännu här.
Från ditt synfält är jag borta, men jag är inte långt borta.
Jag är här vid bron, du kommer se mig igen en dag.
Min ande är fri nu, men bor ändå i ditt hjärta kvar.
Min människa, min människa, ser du inte att jag älskar dig?

------

Författare: okänd
Originaltitel: "My Human"
Översättning: Jag


Malta 28 maj - 09

Hemresedagen, vi gick idag upp klockan 06.30 på morgonen för att kunna komma iväg med bussen vid 8. Flyget skulle lyfta vid 11 så det blev lite strötid på Maltas flygplats som det var på Arlanda. Men vi kom med flyget som tur var och resan gick ganska smärtfritt till, förutom lite luftgropar och turbulenser här och var, men som sagt gick det bra ändå:)
När vi landat i Stockholm var det dags att hämta bilarna, och oturligt nog hade bilen bla jag skulle åka med stått och dragit batteri till cd-spelaren hela veckan, så den gick inte starta. Men som tur var fick vi starthjälp av personal på parkeringen så vi kunde komma därifrån utan problem. Sedan var det bara att köra hela vägen hem till Vetlanda. från  flygplatsen till Stockholm stad tog det 1,5 timma att åka på grund av trafikolyckor med mera. Resterande delen av resan flöt på jättebra:) Hem till vetlanda kom vi typ vid 22.00. Det var skönt att komma hem igen, men jag kommer verkligen sakna Malta :,(

Sverige är grönare än Malta

Malta 27 maj - 09

Sista dagen, och idag hade vi ännu en slappardag (förutom de som stekte sig själv vid Golden Bay, eller friterade som de själva kallade det). Vi tog oss ett par promenader, umgicks, badade och även packade. Imorgon är det dags att åka hem, så detta var vår sista semesterdag.
Här är alla saker färdigpackade

Malta 26 maj - 09

Idag åkte vi till Blue Lagoon för att sola och bada. Blue Lagoon ligger mitt emellan öarna Comino & Cominotto och är en riktig turistmagnet. Vattnet är kristallklart och blågrönt och underbart att simma i. Jag rekommenderar varmt en tripp till Blue Lagoon om du någon gång kommer besöka Malta:)

Blue Lagoon

Malta 25 maj - 09

Idag åkte de flesta till Golden Bay för att sola, men vi var några som stannade kvar i Bugibba. Där umgicks vi och hade allmänt trevligt, och så klart badade i poolen. Sedan på kvällen gick vi vår vanliga kvällspromenad och efter det satt jag, Kristoffer och Moa ute på balkongen och pratade till runt 3 på natten. Det är något man kommer sakna när man inte kan göra det längre... I sverige bor vi ju några mil ifrån varandra tyvärr :(

Så här såg hotellet (Canifor, Bugibba) ut på kvällen

Malta 24 maj - 09

Varmaste dagen, 32 grader i skuggan och riktigt jobbig värme som gjorde att man var helt utslagen största delen av dagen. Så mestadels av dagen höll vi oss på våra hotellrum och slappade. Det var ganska skönt att ha en dag då man kunde göra det, särskilt eftersom det var så varmt.

Vacker solnedgång över ett hus i Bugibba.

Malta 23 maj - 09

Idag tog vi en båttripp till en stor grotta där man lös blått då man badade, tyvärr minns jag inte vad den hette. På väg dit med båten stannade vi på en del platser för att fotografera och lära oss lite. På en plats kunde den modige hoppa från 8 meter höga klippor rakt ner i vattnet mitt ute i havet. Några i klassen var modigasom vågade:) Det tycker jag var starkt gjort av dom. Själv nöjde jag mig med att fota;)

Vackra grottor på väg till "blåa grottan"


Hopp från 8 meter hög klippa

Malta 22 maj - 09

Idag var vi först på en informationsstund med vår reseledare, hon berättade lite om Malta, turistmål och om hur man transporterar sig runt ön på bästa sätt.
Efter det tog vi bussen till Golden Bay för att sola och bada. Det var riktigt varmt i sanden och solen brände något otroligt. Vattnet däremot var inte särskilt varmt, man fick nära på en chock då man gick i det. Men när man väl doppat sig vande man sig och då var det mycket skönare. Jag gillade känslan av att kunna se sandbottnen hela vägen ut så långt jag vågade mig gå, jag fick även låna cyklop och snorkel av kristoffer, så jag snorklade runt en liten stund;) Det var jättekul, och nu kommer jag nog inte vara lika rädd för att snorkla längre. Vi stannade inte särskilt länge på Golden Bay då det var så varmt och dessutom ville inte alla sola (däribland jag)  så vi åkte till hotellet igen. Jag måste bara säga en sak: bussresan var det roligaste idag, det skumpade som 17 och chauffören körde jättefort. Det kändes nästan som att åka berg-och-dahlbana;)

Golden Bay

Malta 20/21 maj - 09

Klockan 19.00 åkte jag till Susanna för att sedan åka med henne in till Vetlanda där vi skulle möta resten av oss alla som skulle resa till Malta (vi i Hv06). Vi kom dit ca 20.45 och var då en kvart sena, så alla stod och väntade på oss. Efter att vi packat in allt i bilarna kunde vi bege oss mot Stockholm-Arlanda. Denna resa tog oss ca 5 timmar med stopp i Norrköping. Vid 02.00 tiden var vi framme vid flygplatsen och hade då 4 timmar kvar innan flyget skulle lyfta. Många la sig ner en stund för att sova, men jag som brukar ha svårt att sova tog en promenad inne på Arlanda tillsammans med några andra i klassen som inte sov. Vid 06.00 lyfte flyget med destination Malta. Efter en stunds flygning somnade jag och hela resan halvsov jag med musiken på hög volym i öronen;)
Strax före 10 på morgonen landade vi på stekheta Malta. Det var ungefär som att gå in i en vägg! Runt 30 grader i skuggan och inte ett moln på himlen. :) Nu var det dags att gå till väskutlämningen och hämta sitt bagage. Allt gick bra och alla fick med sig sitt bagage. Efter detta åkte vi till hotellet och checkade in oss.
Vi skom skulle dela hotellrummet under vår vistelse på Malta var jag, Susanna och Kristoffer. Faktiskt var det så att vi fick det finaste hotellrummet av alla oss 12 som åkte. Vilket egentligen är konstigt eftersom alla betalade lika mycket för rummen. Iaf, vi började packa upp lite saker och gick sedan ner till hotellrummets pool och tog vårt första dopp. Vi hade nu varit vakna i ca 1½ dygn så ögonen kändes helt grusiga. Vi i mitt hotellrum tog oss en kvällstupplur på 1,5 timma för att orka med resten av kvällen. När man vaknade kändes det som det var en ny dag, men dagen var inte slut än. Än var det flera timmar kvar att hålla sig vaken, och det gick fast det var segt. Vi tog oss till och med en liten kvällspromenad, den första av alla kvällspromenader vi gjorde på vår Maltaresa.

En vacker byggnad man såg på väg till hotellet.


Utställningsträning 4/5 - 09

Idag var jag och Love i Norrhult på uppvidinge hundklubb för att gå en kvällskurs i utställningsträning. Efter skolan hann jag nätt och jämt hem för att hämta Love innan det var dags att ge sig iväg med bussen igen. Dessvärre var jag en timma för tidig så jag fick börja med att gå en promenad med Love lufs och passade då på träna lite.
Efter en timma ungefär kom de övriga hundarna med hussar/mattar och utställningsträningen kunde börja. Vi fick träna att gå i ring, ställa upp hundar, vi med "småhundar" fick ställa upp vovvarna på ett bedömningsbord där domaren bedömer vinklar, proportioner och även temperament. Något jag fick veta var att jag måste träna kontakt med Love, han gjorde allt annat än att ha ögonkontakt med mig. Men det är något vi tränat mycket på så nu är det mycket bättre. Trots att Love bara var 6 månader gammal då tyckte tränarna att han var duktig, så det känns ju bra. Särskilt med tanke på att jag inte tränat han det minsta till utställning innan träningen ;)
Efter träningen var det dags att åka hem igen, och både jag och Love var supertrötta då vi kom hem. Det tar på krafterna att träna hundar;)

Kram kram från Carro & Love